en vanlig dag för en duktig och trött ledarhund

06.00 vaknar vi och jag dricker lite kaffe innan vi går ut och gör morgonrastningen. Det finns inga andra hundar i parken och inget gott picknickskräp att äta, så rastningen går bra. 07.00 äter jag och nunden frukost, sen duschar jag och packar iordning för dagen.

09.00 ger vi oss iväg mot tunnelbanan, via parken. Nu har det börjat komma lite folk. vi tar tunnelbanan till Farsta centrum. Där har hunden hittat en smart genväg till busshållplatsen. vi får vänta i kvart på bussen, under tiden ringer jag lite samtal. På bussen sitter en hel glad skolklass som ska åka och bada.

11.00 blir det en timmes jobb på ågesta folkhögskola, 12.12 åker vi med bussen därifrån igen. I farsta centrum har hunden plötsligt glömt hur man går till tunnelbanan, eller så vill hon inte, jag blir arg, det hjälper inte. när jag slutar vara arg kommer jag på var vi är, och vi hjälps åt och kommer rätt.

Påt-centralen byter vi tåg. Här hittar jag men min hund har inte varit här förut. jag talar om i vilken riktning hon ska gå, och hon visar mej var trapporna är och fattar att hon ska gå mitt emellan rullbanden.

I ahallonbergen har igen av oss varit, men hunden hittar fint till trappor och hissar och ut genom spärrarna. Sen går hon fram till två barn som sitter och tittar på oss, så då passar jag på att fråga dom efter ett fik. jag har inte hunnit äta lunch. vi blir insläpptapå fiket.

efter ostmackan ska vi hitta till biblioteket. Hunden går till rätt trappor, men det är enbart rulltrappor. Jag ber henne leta efter en hiss och hon går och ställer mej vid t-banespärrarna, helt rätt tänkt, hon går tillbaka där vi kom från. vi får fråga nån efter hissen. Denna någon börjar genast berätta om sin blinda granne som inte visste vilken färg han hade på sina skjortor. vi kommer fram till biblan och har vårt möte.

Eftermötet har vi sällskap av en vän tillbaka till tunnelbanan och vid fridhemsplan är det rastning i parken igen och en sväng förbi pizzerian innan man äntligen får komma hem och få mat.

Nu sover en mycket trött hund vid mina fötter.