att det ska vara så svårt

på fms årsmöte och konferens talade en man som arbetade på kulturskolan i göteborg om att det finns så få elever med funktionsnedsättning på kulturskolorna. Detta skulle han och en annan person råda bot på med ett projekt där man bland annat utbildade kulturskolans personal i hur man arbetar med och bemöter elever med funktionsnedsättning. dom sökte och fick projektpengar.

– Har ni haft några utbildare med funktionsnedsättning, undrade jag.
– Nja, inte dvi har gjort studiebesök på särskolor och så.
-Jamen, har någon utbildare haft en funktionsnedsättning?
– Nej.
– fanns det nån tanke bakom det?

det gjorde det naturligtvis inte, men han berättade stolt att dom hade tänkt på att ha en jämn könsfördelning i alla fall. skratt i publiken, någon sa att det ju inte alltid är så lätt att vara politiskt korrekt .

Jamen, hur ska det nånsin bli nån förändring om dom inte ens förstår det här?