berg och dalbana

Det är märkligt, jag ska åka till bolivia om tre veckor och jag vill inte. Jag trodde aldrig att detta skulle drabba mej och säkert är det så att om någon sa att jag gärna får stanna hemma, så skulle jag inte vilja det heller. Några skäl som gör att jag inte vill är:
Jag blir alltid så otroligt sjuk och när jag kommer hem fortsätter jag att vara det i nästan en månad,
Jag mår alltid psykiskt dåligt när jag kommer hem,
resan dit och hem är full av mellanlandingar, närmare bestämt sex stycken dit och fem hem.

Men äventyret då? Jag har ju alltid blivit hög på äventyr. Jo, det är just det, vad är det som har hänt här egentligen? Har jag tröttnat på äventyr och strapatser? Och är det i så fall bra eller inte?

Ja, såhär håller jag på. Vissa dagar är det bara jättehemskt och vissa är livet bara toppen, mellanlägen exixterar inte just nu.

I natt drömde jag om nån slags kattastrof, det var explosioner och våldsam värmeutveckling. vi låg på golvet i en stor kyrka och vi kunde inte ens skrika eftersom luften var så het att den inte gick att andas in. Drömen var så verklig att jag kände hur huden i mitt ansikte liksom skalades bort av värmen och jag tänkte att varför får vi inte bara dö så vi slipper detta, jag var helt säker på att jag inte drömde. Sen vaknade jag och tänkte att jag inte kan resa, för det kommer att hända något hemskt…

sen kom jag ihåg att jag brukar drömma kattastrofdrömar just innan jag reser bort. Men denna dröm var nog det värsta jag har varit med om, den sitter kvar i kroppen fortfarande.

I torsdags var vi på djurgårdsbrunns världshus. När vi satt vid brasan och drack kaffe och lyssnade på gamla franska 70-talsschlagers, då tänkte jag att det är sånthär jag behöver just nu, lugn, brasa, människor jag tycker om, hund på fötterna… Och det går att få, det finns här.

Och i går hade jag också en bra dag. Jag satt här och stickade och lyssnade på ”alltid på en söndag”, fastän det var lördag och på L, min inneboende, som städade och gnolade så fint, jag lagade god mat och på kvällen träffade jag människor som jag inte har pratat med på länge.

När jag blir rik, då ska jag ha ett hus med öppen spis och där ska jag sitta framför elden på glovet precis hur länge jag vill, utan att göra nånting alls.