det är inte alltid som surast vinner

I tisdags var jag på Thellins tidigt på morgonen för att köpa semlor. Fastän klockan bara var åtta, så var det redan kö, tio före mej. Stämningen var lugn och mysig och vi stod och småpratade med varandra medan vi väntade på vår tur. Plötlsigt kommer det in en man som har bråttom. Han tar en nummerlapp och inser att han kommer att få svårt att hinna. Han börjar svära och klaga, plötsligt är det bara han som hörs i hela lokalen, han tar allt utrymme:
”Och så är det bara en som jobar bakom disken förstås, det är ju jäääävligt smart”
och innan jag hinner tänka mej för så säjer jag:
”om man är sådär sur, ska man inte ha några semlor” och mannen vänder och går ut, den trevliga stämningen är återställd. efteråt fick jag lite dåligt samvete ändå, det är väl när man är sådär sur som man skulle behöva en semla, men det var det att han höll på att få förstöra för alla oss andra också.