om verkligheten, min alltså

I dag, på Studio ett var det ett inslag om personer med funktionsnedsättning och deras möjligheter på arbetsmarknaden. en moderat politiker, från arbetsmarknadsutskottet sa att man ju måste prata om att många funktionshindrade människor faktiskt har jobb och ”stortrivs” och att det finns många ”goda” arbetsgivare också…

Ja, vad ska man säja. Man kan t ex säja att hon inte har förstått nånting, att så länge hon föreställer sej att vi blir anstälda därför att någon är god mot oss, så vill jag inte ha henne som representant. Det är människor som hon som gör att vi aldrig kommer in på riktigt. Hon vill under inga som helst omständigheter vara lik mej…

Och jag vill inte vara lik henne heller, men det hjälps inte, vi är mer lika än olika. Jag antar att hon inte skulle gilla om hhon en dag fick veta att folk hade röstat på henne av ”godhet”.