frukost med förhinder

Inga hemska drömmar i natt, men jag vaknade halv fem. Vid sextiden tröttnade vovven på att ligga och titta på mej när jag låg i sängen och läste deckare och sa att jag skulle gå upp och fixa frukost åt oss.

tio grader kallt. Radion, gaza, jag satte en kastrull med vatten på platten för att koka ägg, fixade kaffe och frukost till djuret, tog tiden på ägget, satte äggkastrullen under kallt, rinnande vatten, stälde fram resten av min frukost på bordet, kände på ljuset att det inte stod snett och rann, satte bröd i brödrosten och stack ner handen i det iskalla äggvattnet… Där var det tomt… Jag hade kokat vatten, noga i 8 minuter, men glömt lägga i något ägg…

Jag fick börja från början: vatten och ägg i kastrullen, nu hade jag tid över, inte bra när man har morgonångest, så medan jag väntade på att ägget skulle bli klart, ringde jag J. Han sover inte heller pånätterna, han hade varit vaken mycket längre än jag, men lät väldigt trött ändå, berättade för honom om min knasiga frukost, la på luren och upptäckte att jag hade glömt att sätta på plattan…

Nu har jag ätit frukost och ska gå på långprommenad… om jag vågar